Babbels lekker varen in Leiden
 
 
 
 

 Lekker varen in Leiden en omgeving

Kom varen met de Valeo, Zwarte Zwaan, Secretaris of de Babbels Boot

Bij Babbels kun je lekker varen om Leiden en de omgeving eens vanuit een ander perspectief te beleven. Daarvoor verhuren wij een viertal mooie boten.

Ons vlaggenschip is gedoopt als de Valeo. Een prachtige extra grote Giethoornse punter met rondzit voor 50 personen. De Zwarte Zwaan is een traditionele rondvaartboot voor 36 personen. De naam verwijst naar de mooie lijnen van dit Leidse skûtsje. De Zwaan beschikt over een cabrio-dak, waardoor wij met 30 personen overdekt kunnen varen. De Secretaris Van Hout is een aluminium tuindersvlet, gebouwd in 2017 en vernoemd naar de gekende secretaris van Leiden tijdens de Spaanse bezetting. Voor groepen tot en met 24 personen varen we met de Zwaan en de Secretaris voor een gereduceerde prijs. De Babbels Boot is voor ons gebouwd door Bob sloepen, een stoere aluminium sloep met een stuurwiel.

Onze boten kunnen alleen met schipper gehuurd worden. Voor de kinderen zijn er gratis zwemvesten beschikbaar.

Huurprijzen Babbels Boot Zwarte Zwaan of Secretaris Zwarte Zwaan of Secretaris Valeo
passagiers 14 pers. 24 pers.  36 pers.  50 pers
één uur varen € 120,- € 160,- € 180,- € 220,- 
anderhalf uur   140,-  190,-  220,- 270,- 
twee uur varen 160,- 220,- 260- 320,- 
half uur langer  35,- 45,- 55,- 65,- 
vijf uur daghuur  320,- 440,- 520,- 640,- 
avond 18-22 uur 250,- 340,- 380,- 450,- 

Huurprijzen zijn inclusief schipper, btw, brandstofkosten en verzekeringspremie. Vertel ons bij een reservering met hoeveel personen je wilt varen en geef de gewenste vaar- en vertrektijd door. 

Catering aan boord

Wil je dat wij de catering aan boord verzorgen, kijk dan even op de betreffende pagina. Je kunt bij ons aan boord lunchen, borrelen en dineren. Je mag ook zelf je hapjes en drankjes meenemen. Je moet het dan wel zelf koelen, zelf op de boot zetten en uiteraard zelf opruimen.

en verder over je boottochtje

Het is jouw feestje, dus jij bepaalt of je onderling wilt bijpraten, wetenswaardigheden over Leiden vernemen, gezellig borrelen, zingen of dansen. De schipper kan naar wens meer of minder uitgebreid over de historie en de bijzonderheden van de stad Leiden vertellen. Dat kan in het Nederlands, Engels of Duits. Wij varen geen vaste route, maar de schipper vraagt naar wat je voorkeur geniet. Bij een vaartijd vanaf 2½ uur kunnen wij een stadsrondvaart combineren met een rondje Kaag, via Warmond en Oegstgeest. Onze boten hebben geen geluidsinstallatie, maar je mag wel je eigen speaker van maximaal het formaat van een schoenendoos meenemen. Spreek bij voorkeur met je groep iets eerder voor de aanvangstijd af, zodat we tijdig de lijnen kunnen losmaken. Opvarenden kunnen dan nog even het toilet bezoeken of nog iets drinken.

ook lekker. De Babbels mooi weer garantie

Een reservering kun je altijd omboeken en wij bieden een mooi weer garantie tot de laatste minuut. Wanneer je voor het instappen het weer niet goed genoeg vindt, kun je kosteloos annuleren of de vaardatum veranderen. Wij adviseren om niet al te snel te annuleren bij een slechte weersvoorspelling. Het is altijd maar de vraag waar en hoe laat die regen valt en in het geval van een buitje hebben wij ook paraplu’s en fleece dekens beschikbaar, waardoor je veelal toch kunt varen.

en dan de betaling

Voor boottochtjes met catering kun je betalen bij de brasseriegroep. Heb je alleen een boot gehuurd, dan kun je pinnen of contant betalen bij de schipper. Een aanbetaling is niet nodig, maar wij willen je wel vragen voor het aanmonsteren te betalen. Wil je op een andere locatie dan de Boisotkade opstappen, dan rekenen wij € 15,00 voorvaarkosten binnen Leiden en € 30,00 voor heen en retour. Voor de gemeentes Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten, Leidschendam en Leiderdorp zijn de voorvaarkosten €30,- enkele reis en € 60,- retour. Daarbuiten in overleg. Voor een betaling op rekening graag een appje sturen met een email adres, organisatienaam en eventuele factuurgegevens. Voor een factuur voor alleen boothuur rekenen wij € 12,50 euro administratiekosten.

 
 
 
 
© 2024 Powered by Commandos